Boerhof
Nissan
 

LEAF: Europa’s bestverkochte elektrisch auto 12 Oct, 2018

Elke tien minuten wordt een nieuwe Nissan LEAF verkocht in Europa

LEAF: Europa’s bestverkochte elektrisch auto
Gemiddeld wordt elke tien minuten een nieuwe Nissan LEAF verkocht in Europa. Dit jaar is Nissan LEAF opnieuw de bestverkochte elektrische auto van Europa.

Al een jaar na zijn introductie in 2017 is de nieuwe Nissan LEAF de bestverkochte elektrische auto van Europa. Met 26.000 verkochte exemplaren blijkt de LEAF ook aantrekkelijk voor automobilisten die overstappen naar elektrische mobiliteit. De meermaals onderscheiden Nissan LEAF stond in de eerste twee kwartalen van dit jaar al aan de top van de verkoopranglijsten van elektrische auto’s. Gemiddeld werd in Europa elke tien minuten een nieuwe LEAF verkocht.

De Nissan LEAF veroverd Europa

De introductie van de nieuwe Nissan LEAF heeft gezorgd voor een sterke toename van de verkoop in Europa, vooral in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Portugal en Spanje. In Noorwegen is de Nissan LEAF dit jaar zelfs uitgegroeid tot de bestverkochte personenauto – waarmee het model dus niet alleen alle elektrische auto’s, maar ook alle auto’s met verbrandingsmotor heeft overtroffen. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven stappen over op elektrische mobiliteit. Inmiddels zijn al meer dan achtduizend nieuwe Nissans LEAF geleverd aan wagenparkbeheerders van bedrijven overal in Europa.

Nissan Intelligent Mobility-technologie

De nieuwe Nissan LEAF bouwt voort op de pluspunten van zijn voorganger en voegt daar de nieuwste generatie van Nissan Intelligent Mobility-technologie aan toe, én een waardering van vijf sterren van de nieuwste Euro NCAP-veiligheidstests. De geavanceerde rijassistentiesystemen in de Nissan LEAF, ProPILOT en ProPILOT Park, maken het eenvoudig om door het verkeer te navigeren en de auto te parkeren. Het innovatieve e-Pedal maakt het rijden in de nieuwe LEAF ongekend eenvoudig en plezierig doordat de bestuurder de auto kan versnellen en afremmen met hetzelfde pedaal.

Wereldwijd de bestverkochte elektrische auto

De Nissan LEAF is wereldwijd leverbaar (in 51 markten) en laat uitstekende verkoopcijfers zien. Met de succesvolle verkoop van het nieuwe model opgeteld bij het verkoopsucces van zijn voorganger is de LEAF wereldwijd de bestverkochte elektrische auto, met meer dan 350.000 afgeleverde exemplaren sinds de introductie van de LEAF in 2010. Ook de E-NV200 VAN, de lichte bedrijfsauto en zevenpersoons personenbus die is gebaseerd op het platform van de LEAF, verkoopt goed in Europa.

De Nissan LEAF al meer dan honderd onderscheidingen ontvangen

De LEAF is een verdienstelijke allrounder en heeft al meer dan honderd internationale onderscheidingen ontvangen sinds de introductie van het model LEAF in 2010.  Onlangs is de nieuwe Nissan LEAF gekozen als beste auto in de categorie Elektrische/plug-inhybride auto’s van het Franse vakblad en platform l’Automobile et L’Entreprise, en het Beste Elektrische Voertuig bij de Ecomotor Awards van de Spaanse economiewebsite El Economista. In het Verenigd Koninkrijk is de nieuwe Nissan LEAF gekozen tot Best Electric Car bij de Car of the Year Awards 2018 van het magazine What Car?.

De Nissan LEAF is het uithangbord voor Nissan Intelligent Mobility, Nissans visie op de transformatie van autorijden door Intelligent Power, Intelligent Driving en Intelligent Integration samen te voegen voor opwindender, zelfverzekerder en connected autorijden.


Bekijk de nieuwe Nissan LEAF

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten