Boerhof
Nissan
 

Nissan ondersteunt duurzame bosprojecten 01 Dec, 2018

CO2-uitstoot gecompenseerd voor elke klant tijdens Nissan Wintercheck

Nissan ondersteunt duurzame bosprojecten
Nissan is een samenwerking aangegaan met Trees For All. Dit is een erkende stichting die duurzame bosprojecten opzet en beheert. Het doel is om de CO2-uitstoot van alle Nissan-rijders te compenseren die naar de Nissan dealer gaan voor de Wintercheck.

Nissan ondersteunt de aanleg en het beheer van bosgebied. Nissan wil hiermee aandacht vestigen op duurzaamheid en heeft een actie ontwikkeld tijdens de Wintercheck. Met deze actie wil Nissan de extra CO2-uitstoot compenseren die het gevolg is van de Nissan Wintercheck. Elke Nissan-rijder die de check laat uitvoeren ontvangt een genummerd certificaat waarop de compensatie duidelijk wordt aangegeven.

Wat is CO2-uitstoot?

CO2-uitstoot is het vrijkomen van koolstofdioxide in de atmosfeer. Door verbranding van fossiele brandstoffen, zoals olie, kolen en aardgas. Maar ook dieren en mensen stoten CO2 uit. Een deel van de uitstoot wordt opgenomen door bomen en planten en deze zetten het om in zuurstof. Vandaar het initatief van Nissan om duurzame bosprojecten te ondersteunen.

Nissan Wintercheck bij Nissan Boerhof

Tijdens de wintercheck is er extra controle op onderdelen die invloed hebben op de CO2-uitstoot. Denk aan bandenspanning, de verbranding in de motor en de werking van de katalysator.

Nissan zet zich in voor het verminderen van CO2-uitstoot

Ook zet Nissan zich in voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Zo heeft Nissan het grootste zonnedak van Nederland op haar onderdelenmagazijn in Amsterdam (Nissan Motor Parts Center) voorzien van circa 9.000 zonnepanelen. Genoeg om hernieuwbare energie te produceren om 900 huishoudens van stroom te voorzien. Daarnaast maakt de fabriek in Groot-Brittannië, waar onder meer de nieuwe elektrische Nissan LEAF wordt gebouwd, gebruik van energie van windmolens en zonnepanelen.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten